Ливърпул прилича на пул от прочутата игра на табла, в 

...
Ливърпул прилича на пул от прочутата игра на табла, в 
Коментари Харесай

Време е хер Клоп да каже „стоп!”

Ливърпул наподобява на пул от фамозната игра на табла, в  която се лута сред финалната права и средата на полето, където остава затапен.

Майсторите на таблата обаче знаят,  че с цел да спечелиш, ти е необходим освен шанс при хвърлянето на заровете, само че и тактика.

На 9 октомври 2015 година Ливърпул сякаш изкара шестица, обявявайки Юрген Клоп за новия управител на клуба. Оттогава, към този момент повече от две години, „ алените ” не са спечелили нищо. Карат си я както досега. Лутат се от едната до другата прекаленост. Тимът може да завоюва по зрелищен метод велики мачове (сещам се за феноменалния поврат против Дортмунд с 4:3 в Лига Европа), само че и да се издъни по малоумен и доверчив метод. Равенството със Севиля през есента в Шампионската лига от 3:0 до 3:3 е много свеж образец.

Още по-пресни са триумфът над Сити с 4:3, когато непобеденият отбор на Гуардиола беше съкрушен за първи път през сезона. И то изрично. Но последва ужасяваща издънка – загуба с 0:1 от последния Суонси, подплатена със сива и отблъскваща окото игра.

Някои споделят, че нямало пояснение за приливите и отливите на „ Анфийлд ”. И бъркат. Клоп е отличен треньор, само че наподобява незадоволително мощен пълководец, психолог и мотиватор. А в случай че не си подобен, значи мъчно ще успееш в клуб като Ливърпул. В клуб, който преди много години беше великан в Англия и в Европа. Тогава нямаше чужденци, а единствено британци. И топката не летеше из облаците, както някои недоразумения се пробват да внушат на по-младите. Беше долу на  земята. Там бяха и всички противници на Ливърпул. Всички до един. Но тогава пулът не позволяваше да бъде затапен, а постоянството бе скъпият коз по пътя към върховете. После то изчезна и към този момент близо 30 години не се е появявало на „ Анфийлд ” в борбите от локалния футболен хайлайф. Макар че през този толкоз дълъг интервал плеяда от отлични играчи носеха аления екип.

Ако желае да остави някаква диря в Ливърпул, хер Клоп би трябвало да каже „ стоп ” на внезапното придвижване от едната до другата прекаленост и да върне постоянството. За да се снабдиш с това скъпо оръжие ти е нужен освен постоянен психолог, само че и скъп кондиционен треньор. Мнозина подценяват неговата роля, само че без експерт, отговарящ за физическата подготовка, мъчно ще издържиш в шампионския маратон към купата. Титла, която от 1990 година до през днешния ден е мираж за Ливърпул. Та това е пъклен доста за тим с толкоз славна и велика история.

Да, Клоп има потребност да освежи някои от постовете на отбора, както и от най-малко още едно качествено попълнение. Но главният фактор се назовава неизменност. В противоположен случай тези над германеца все в миналото ще му кажат на него „ стоп ”...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
 РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР